Ochutnejte Asii všemi smysly!V pátek 13. června ovládne restauraci Asado Grill v centru Olomouce atmosféra dalekého východu. Večer plný exotických chutí, vůní a inspirací. O toto výjimečné šestichodové degustační menu se postará Ondřej Hutník – šéfkuchař a specialista na asijskou kuchyni, který své zkušenosti sbíral přímo v ulicích Asie.Připravte se na cestu, která začíná lehkým tuňákovým tatarákem – japonská inspirace s vůní sezamu, yuzu a čerstvého avokáda. Následuje Soto Ayam, tradiční indonéská kuřecí polévka plná zázvoru, kurkumy a rýžových nudlí – jemná, voňavá a hřejivá.V Číně se zastavíme u Dim sum knedlíčků, napařovaných do hedvábné dokonalosti, s náplní z krevety, krkovice i tobiko kaviárem podávaných se zázvorovou omáčkou, která je povýší na delikatesu.Poté se ponoříme do vůní jihovýchodní Asie s Satay z hovězí svíčkové – šťavnaté maso na špejli, marinované a grilované, podávané s bohatou arašídovou omáčkou, která si podmaní každého milovníka masa.Hlavní chod přináší kachní curry – thajské červené kari s rýžovými kroketami a růžovým pepřem, kde se jemnost kachního prsa dokonale snoubí s kafírovanou limetkou.A na závěr? Sladká tečka z Indie – Gulab Jamun. Smažené mléčné kuličky s mangovým jogurtem, kumquat a granátovým jablkem. Dezert, který chutná jako pohádka z dalekých krajů.